sâmbătă, 16 ianuarie 2010

Filmul lui Victor

Cu vreo doua zile inainte de sfarsitul anului ma suna Victor M., absolvent de Teatru, masterand la cinematografie etc, rugandu-ma sa ne intalnim pentru zece minute si o cafea, rastimp in care sa-mi explice oarece. Ar fi mult daca as spune ca in acel moment Victor imi era prieten. Ne intalnisem prima oara cu vreun an in urma la un chef din care niciunul dintre noi nu-si aminteste probabil chiar totul. Atunci ne piliseram, cantasem la chitara, spusesem niste scatch-uri (asa se scrie???) de-ale lui Caragiu si am sfarsit probabil prin a ne simpatiza reciproc. In fine, savarsim intalnirea, comandam cahveaua si Victor imi propune sa joc intr-un scurt metraj ce-i trebuia pentru un examen. Subiectul: o sticla de whisky care este data de spaga din mana in mana si in decursul unei singure zile se intoarce, strabatand o intreaga micro-retea umana, la intaiul inmanuitor. Evident, am acceptat. Cunoscandu-mi apoi colegii, am avut si placuta surpriza sa constat ca eram singurul neprofesionist (ceilalti erau fie actori, fie studenti la teatru) si evident, increderea acordata m-a flatat. Acum, cand scriu, am incheiat filmarile de o ora (filmari concentrate intr-o saptamana). Rostul acestui post este acela de a-i multumi lui Victor pentru o saptamana minunata, o saptamana in care am ras, am cantat, am injurat, am recitat, am jucat, am uitat replici, am negociat salopete, triplu stechere, sali de curs, mese in crasme, am inghetat pana ne-au pocnit oasele din craniu, ne-am intrecut cu masinile prin oras, ne-am imprietenit si am mancat mici cu bere la Hanu` Conachi. De asemenea ii multumesc lui Victor pentru ca mi-a dat ocazia sa-mi reamintesc ce firesc se pot aduna oamenii in jurul unei idei faine, in ciuda a tot si a toate.

7 comentarii:

FAYETTE spunea...

scheci - sceneta umoristica, satirica (din engl. sketch)

... cate "chestii misteaux" faci tu, Dorule!!!

constantin aciobanitei spunea...

Excelent post... Asteptam sa vedem filmul.

Onofre B. spunea...

Mă da a naibii de orginali sunteţi. Fir-aş a dracului. Păi scheciu ăsta e de pe vremea lu ceaşcă cu o statuie-n loc de sticloanţă.

Doru Castaian spunea...

:))
eu n-am zis frate ca e originala ideea... eu am zis doar ca "ne-am ras ca prostii" si a fost misto

Onofre B. spunea...

o fi, da discursu ăsta mergea la Oscar. „Mulţumesc tatei că a contribuit cu material genetic, mamei cu cromozomii XX, echipei fără de care..., sistemului solar pentu gravitaţie şi lumină fără de caer filmul nu s-ar fi putut face. Nu în ultimul rând mulţumesc fanilor şi mai ales făniţelor...” ;))
Oricum n-aveţi şanse. Avatar or dye.

Onofre B. spunea...

A se observa ca-mi tot schimb numele blogului. cred ca-s nehotarat. sau nu?

iordache.claudia spunea...

foarte tare scurt-metrajul...si ce maneci aveaaaati:D
aaa....chiar...matusa mea lucreaza la Hanul Conachi :)