marți, 19 ianuarie 2010

Scrisoare deschisa... vecinului meu

... vecinului care are un Audi vechi si imens care, atunci cand e in marsarier, scoate un sunet strident, intermitent si enervant ce imi intrerupe de regula cele mai frumoase momente ale existentei...
Draga domnule,
desi am luat individual decizia de a redacta si de a va adresa aceasta scrisoare sunt convins ca in asentimentul meu sunt toti posesorii de timpane, scarite si trompe Eustachio din blocul dumneavoastra si din cele vecine. Ma refer exclusiv la cei cu sisteme nervoase centrale normale si nu la cei atat de batuciti de muzica proasta data tare incat va pot ignora. Va adresez fierbintea rugaminte de a deconecta semnalul sonor care se activeaza ori de cate ori mergeti cu spatele (manevra pentru care aveti, se pare, o apetenta deosebita). Daca nu stiti cum s-o faceti, orice electrician auto va poate rezolva problema in cateva secunde. Dar, intrucat nu formulez niciodata cereri neacoperite de argumente, va prezint mai jos cateva dintre motivele pentru care nu trebuie sa ezitati in a da curs cererii mele:
1. Nu acompaniati niciodata folosirea dispozitivului dumneavoastra audio de folosirea logicii si a bunului simt. Ar fi foarte simplu sa faceti o garare cu spatele seara, cand veniti de la serviciu si cand, utilizarea semnalului sonor ar avea oarecare sanse sa treaca neauzit. Dar, intrucat sunteti comod si lipsit de o minima consideratie fata de orice fiinta umana care se intampla sa nu fiti dumneavoastra, preferati sa efectuati manevra dimineata cand poate ca unii dintre noi inca dorm.
2. Semnalul sonor este incorect politic (politically incorrect care va sa zica). Semnificatia lui este simpla: eu nu ma voi deranja sa fiu foarte atent la voi dar voi aveti obligatia sa fiti atenti la mine. Audi-ul loveste ca destinul... Cu spatele si orbeste...
3. Utilizarea unei astfel de avertizari sonore este inutila: masina dumneavoastra, fie ca merge cu spatele sau cu fata, este atat de mare, de greoaie si de alba incat nu poate sa nu sara in ochi. (am evitat epitetul urata intrucat de gustibus...)
4. Renuntarea la avertizarea sonora ar fi mai mult decat salutara intr-un cartier in care zgomotul e si asa excesiv. Nu credeti ca ajung manelele, rasetele imbecile, racnetele, motoarele turate la ore mici din noapte, dialogurile purtate intre balcoane etc?
5. Ultima linie nu e un argument ci o rugaminte: daca motivele de mai sus nu v-au convins, ati putea totusi utiliza in fiecare saptamana o alta melodie?

2 comentarii:

Nona spunea...

Dorule, nu ma pot abtine sa nu trag o portie buna de ras, mai ales ca maine cica trebuie sa fac vorbire despre persoana si personalitate, iar oaresicari fraze de prin postul tau imi sunt chiar utile! promit ca fac trimitere si la autor, adica respect si promovez dreptul de autor (chiar de ar fi sa platesc si CAS pt el).
Sa stii ca mai vreau!
:)

Onofre B. spunea...

Bă, scrie-i una şi la fanu de Dan Spătaru (numai duminica intre 12:16-14:01) din Gavana (un fel de Havana). Te-am pupat. Si pe delicioasa aia de Norica. :D