luni, 26 ianuarie 2009

Eminescu, Nabokov si stirile Pro tv...

E tarziu in noapte si mi-e greu sa scriu.... Gasesc puterea insa sa va propun, prin simpla alaturare, urmatoarele... In jurnalul orei 23, Stirile Pro Tv ne prezinta un "nou" caz socant: Dragoste bolnava! A lasat-o insarcinata pe prietena fiicei sale, de 14 ani!!! Un barbat de 35 de ani traieste timp de doi ani o poveste de dragoste cu prietena fiicei sale (relatia a inceput cand barbatul avea 33 de ani iar fata doar 12...) in urma careia se gandeste serios sa se casatoreasca cu fetita, iar ea se declara fericita ca-i poarta copilul...
Detalii aici: http://stirileprotv.ro/video/dragoste-bolnava-a-lasat-o-insarcinata-pe-prietena-fiicei-sale-de-14-ani/60233095
De la Wikipedia, enciclopedia liberă: Lolita (1955) este un roman scris de Vladimir Nabokov. Romanul a fost prima data scris în engleza şi publicat în 1955 la Paris, mai tarziu tradus de autor şi în rusă şi publicat în 1967 la New York. Romanul este renumit atât pentru stilul inovator cât si pentru subiectul controversat: naratorul cărţii şi protagonistul Humbert Humbert devenind obsedat sexual de o fată de 12 ani cu numele de Dolores Haze. Dupa publicare, romanul a obţinut un statut clasic, devenind unul dintre cele mai cunoscute şi controversate exemple în literatura secolului 20. Numele „Lolita” a intrat in cultura populara si descrie o copila precoce din punct de vedere sexual. Romanul a fost ecranizat de două ori, prima dată in 1962 de Stanley Kubrick şi a doua oară in 1997 de Adrian Lyne.
Detalii aici: http://ro.wikipedia.org/wiki/Lolita
Ca`z doara suntem in luna lui Eminescu... Si... nu-i asa? Toate-s vechi si noua, zece, unsprezece, iar pentru unii...chiar 12!

2 comentarii:

Nico spunea...

Incredibil!
:| ....incredibil....

Roxana spunea...

Nu e un model social acceptat, dar nu as da drept exemplu tocmai romanul lui Nabokov... oricat de fascinanta ar fi povestea. Totusi ne place sa aruncam cu pietre in orice nu intelegem... Cred ca nu suntem niciunul in masura sa judecam cazul si nici pe cei care neintelegand l-au catalogat deja. Nimic mai mult.