sâmbătă, 31 decembrie 2011

Sfarsit de 2011

Se termina 2011 si nu stiu exact de ce simt nevoia sa fac un bilant fugitiv.
Este anul nasterii lui Alex. Si daca asta ar fi totul, ar ramane cel mai bogat an al vietii mele. Intr-adevar, oamenii nu pot fi fericiti decat prin oameni.
Apoi, e anul in care n-am castigat prieteni noi dar am mai pierdut dintre cei dragi. Imi pierd usor ultimele iluzii pedagogice. Simt cum devin mai lucid de la o zi alta. Si cum realitatea mi-e tot mai limpede. Si ma gandesc uneori ca sunt inca prea tanar pentru asemenea tip de luciditate. Simt cum ma sufoc tot mai des in balta amorfa de marlanie si prost gust care este Romania. Compatriotii mei imi sunt tot mai straini. Si imi par iremediabili.
Fara sa fi avut vreodata ambitii privind functiile profesionale, pot spune ca acum sunt completamente strain de orice impuls de felul asta. Nu-mi vreau decat familia acasa, elevii la scoala si prietenii intre ele. De altfel, mi se pare comic sa-ti doresti vreo functie intr-un sistem al veleitarilor si impostorilor cum este educatia. Prefer sa ma pastrez in interstitii.
Imi redescopar cartile si placerea lecturii. De altfel, n-am intalnit nicaieri atatia oameni inteligenti intr-un singur loc ca in biblioteca mea.
In rest, le multumesc tuturor alor mei. Ca sunt cum sunt si ca sunt mereu acolo. Se stiu ei care.
La multi ani!

6 comentarii:

Anamaria Ungureanu spunea...

Bun-venit în interstiții, Dorule! Nu e un loc prea vizibil, dar are și el utilitatea lui. În fond, ce-ar fi lumea fără interstițiile astea?
La Mulți Ani!

Anonim spunea...

LA multi ani ! :)

DRAGOMIR ROXANA spunea...

Oameni ca tine sunt rari,exact ca pietrele rare,tinute intr-un seif ,la care putini au acces.Am privilegiul sa te cunosc ,sa-ti citesc scrierile si.........si sa iti spun multumesc ca existi!!La multi ani,tie si familiei tale!!

Doru Castaian spunea...

Ma coplesiti. Va multumesc!

Anonim spunea...

La mulţi ani fericiţi atât pentru dumneavoastră cât şi pentru membrii mai noi ai familiei! :D

Valentin Sahleanu spunea...

Decit interstitii, mai curand tesut conjunctiv. Esential pentru funtionarea sistemului. Si sunt cele mai variate: după consistența substanței fundamentale ele pot fi: moi, semidure, dure și fluide. Cu functii esentiale de hranire, vindecare, comunicare, rezistenta. Nespectaculos dar vital.
La multi ani, inter- si intra- stitiali!