miercuri, 24 septembrie 2008

Rusinoasa Romanie...

Marturisesc ca desi am probabil unele vagi calitati, porniri si simtiri estetice, ele se epuizeaza in dragostea pentru literatura si pentru muzica.... pentru arta plastica n-a ramas mai nimic... n-am simtit niciodata fiori estetici in fata unei picturi/sculpturi/gravuri/imagini plastice de orice tip (si in mod paradoxal am fost diriginte doar la clase de arte platice pana acum...) Surasul Monalisei nu ma impresioneaza, nu gasesc nimic misterios in el, Meninele lui Velasquez nici atat, femeile lui Rubens imi produc fantezii cu sali de fittness gratuite, sculpturile lui Brancusi ma fac sa ridic din umeri... arta plastica nu-mi este accesibila si in general ma atinge mai mult kitschul cotidianului decat capodoperele tinute in camere intunecoase de muzee... Si nu fac un titlu de glorie ci marturisesc un handicap aici... Sunt insa sensibil la reflexele morale ale societatii... Rareori diger indignarile publice, punerile la zid in numele puritatii si neintinarii... Simpatizez din reflex cu proscrisii, cu murdarii, cu bivolii din salon (Nabokov, Celine, Miller ca sa enumar doar cativa...). Pot intelege desi nu aprob reflexele aproape peristaltice ale unor societati puritane in fata excesului artei. Dar cand indignarea este romaneasca, cadem inevitabil de pe scena seriozitatii. Si picam in groapa dadaismului si a patafizicii. Este incredibil cum frumoasa "opinie publica" romaneasca (sintagma suna aproape obscen daca ma intrebati pe mine) a gasit cu cale sa se revolte (in numele crestinismului, a gaurii in buget sau a gaurii negre) de realizarile unor artisti, finantate, vezi draga Doamne, oroarea ororilor si desertaciunea desertaciunilor, de Institutul Cultural Roman si prin urmare de contribuabilul roman. Este incredibil cum indivizi precum Prigoana sau Valentin Stan isi dau cu parerea de-a dreptul nesimtit despre "scandalul" expozitiei din SUA.... Este incredibil cum cei care ar trebui sa-si apere colegii de breasla tac vinovat in fata acestor bizoni scarbosi si omniscienti... Este incredibil cum toate acestea se petrec in tara copiilor traficati, a femeilor batute, a organelor inca pulsande care se vand in talciocuri, a parlamentarilor care-si tin firma in apartamentul propriu si hoitul in hoteluri de cinci stele pe banii nostri... Fratilor, Prigo, Valentine (ba baiatule....!).... de bun simt ar fi sa recunoasteti dracu` ca habar n-aveti despre ce vorbiti si sa rageti eventual inspre adevaratele gauri, siluiri si tunuri date in buget, care va sa zica tot banului contribuabilului roman... Obscena e cracanarea zilnica in fata camerei tv, obsecena e nesimtirea cu care aveti pareri despre orice... Si eu sunt contribuabil iar eu vreau sa finantez asa ceva... Chiar daca Romania poate arata ca o p....a asta nu inseamna ca trebuie s-o f...a orice p....a... Plus ca indignarea morala de felul acesta nu mai e la moda in statele civilizate de prin anii 30 ai secolului trecut... Wake the fuck up! (Nota: cuvintul 3 e obscen, atentiune.... inseamna: "la naiba...")
Pentru curiosi: http://benedeklevente.blogspot.com/

4 comentarii:

Anonim spunea...

Din pacate, putini stiu de acest blog, putini deci lectureaza... Fa-i publicitate, sa citeasca mai multi romani opiniile tale taioase si juste si sa se racoreasca! Sincer? Si eu m-am saturat de mizerii si de "bizoni scarbosi si omniscienti" (tare!) care nu stiu doar un lucru: ca mai ales ei contribuie la transformarea "tarisoarei, Romania" intr-una rusinoasa. Si-o fac vehement, in nesimtire! De-asta mi-e mie sila de media romaneasca!

Anonim spunea...

Iaca s-a aprins un sambure mic de revolta la care subscriu. Mai trebe exercitiu insa pana la revolta tip CTP. "Organe inca pulsande" este varianta ameliorata la voma produsa de schijele care scrijeleau trupuri de copii cand soldatii americani bombardau Serbia.
Denumirea corecta este - morsa competenta; bizonul este un animal prea mandru sa fie asemanat cu partzuri gen stan, sau lingai tip gadea.
Iar treaba asta cu iuresul pornit de "aparatorii moralitatii" vs. ICR imi provoaca o senzatie ca alea din armata cand trageai o vodca pe stomacul gol dimineata.
De cacat!

Anonim spunea...

Pai tocmai aia-i! "bizoni scarbosi" - oximoron!

Doru Castaian spunea...

I don`t know who are u, people, dar ma bucura ca sunteti.... cat despre publicitatea blogului, il las pe el sa se faca mare si sa-si faca singur...